15apr

Privacybeleid opstellen? Alle regels op een rij!

privacy

Iedere website of webshop heeft een privacybeleid waarin bezoekers en/of klanten worden geinformeerd over welke gegevens verzameld worden en met welk doel men dit doet. Wist je dat je dit ook wettelijk verplicht bent? In deze blogpost vind je een overzicht van alle regels inclusief een standaard privacybeleid welke je kunt gebruiken voor je eigen website.

Lees verder

16mrt

Alle online afrekenmodellen en afkortingen

cpm-cpc-cpl-cpa

In de wereld van online advertising worden een groot aantal afkortingen gebruikt voor de verschillende online afrekenmodellen. Ieder afrekenmodel heeft bepaalde voor- en nadelen, zo ligt bij het CPM (Cost Per Mille; kosten per 1.000 vertoningen)model het risico vooral bij de adverteerder aangezien de exploitant enkel ruimte beschikbaar hoeft te stellen. De adverteerder daarentegen heeft controle over zijn campagne omdat het aantal vertoningen gegarandeerd is.

Bij afrekenmodellen waar het risico meer bij de exploitanten ligt, levert de adverteerder daar ook controle over de context en timing van de campagne voor in. Hierbij moet je denken aan CPL (Cost Per Lead) en CPA (Cost Per Acquisition).

Onderstaand tref je daarom een overzichtelijk rijtje aan van alle afrekenmodellen.

Lees verder

02mrt

Webwinkel overnemen? Waar moet je op letten?

overname webwinkel

Door overname van een bestaande webwinkel kun je profiteren van de naamsbekendheid van de webwinkel, zowel bij klanten als in Google. Solide posities in zoekmachines als Google zorgt voor een continue stroom van nieuwe klanten naar jouw webwinkel. Vaak is een al bestaande webwinkel beter te vinden dan een geheel nieuwe webwinkel. In het geval van een overname zal er ook veel op je af komen. Het maken van heldere, duidelijke afspraken is erg belangrijk! Lees in deze blogpost waar je rekening mee met houden.

Lees verder

05feb

Visie op e-commerce in 2015

magento icoonIn de wereld van e-commerce geldt één belangrijke natuurwet: verandering is de enige constante. Vanuit deze gedachte organiseerden we begin 2015 een kennisbijeenkomst voor vijftien Magento-webwinkeliers. Enerzijds om trends en ontwikkelingen toe te lichten, anderzijds om onderling kennis en ervaringen uit te wisselen.

In deze blogpost publiceren we de belangrijkste uitkomsten, geven we inzicht in interessante e-commerce ontwikkelingen en gaan we in op veelgebruikte plugins voor Magento.

Lees verder

31jan

Hoe je gedrag op social media er in het echte leven uit zou zien…

Jena Kingsley is een Amerikaanse komediante die graag mensen in de maling neemt. In een van haar nieuwste video’s laat ze zien waarom ze van mening is dat veel van ons gedrag op sociale netwerken compleet uit de hand loopt.

Dat wat je op social media zegt of doet, zou dat iets toevoegen in het echte leven? Ze test verschillende voorbeelden op nietsvermoedende New Yorkers, en dat levert interessante beelden op:

In een van de situaties zegt ze het volgende tegen een willekeurige vrouw op straat: “I’m following you. Just giving you an alert — you don’t have to do anything, just know it and enjoy it!”.

Haar bevindingen resulteren in een essentiële vraag: waarom wordt dit gedrag geoorloofd op sociale media maar is het zo ongewoon in het echte leven? . Deze video zet ongetwijfeld mensen tot nadenken en denken wellicht 2x na voor ze een volgende activiteit op Facebook plaatsen…

Lees verder