15jul

Op vakantie? Vergeet de Google Translate app niet!

google translate logo
Een van de leuke dingen van op vakantie gaan is jezelf wegwijs maken in een vreemde taal en lokale culturen en gewoontes. In ieder reisboekje vind je achteraan een kort woordenboek met de belangrijkste woorden, cijfers en korte zinnetjes voor op het terras. Ook nog eens fonetisch uitgeschreven zodat je je uitspraak kunt oefenen. Handig, maar je hebt het niet altijd bij de hand en alles onthouden lukt ook niet iedereen…

Google zou Google niet zijn als ze ook hier geen handige en eenvoudige oplossing voor hebben. Met de Google Translate app, ondertussen alweer een jaartje beschikbaar, kun je het woordenboek wel vergeten. Je hebt immers een wandelende gids en woordenboek in je broekzak zitten. Naast eenvoudig woorden vertalen spreekt de app ook woorden of zinnen uit zodat je weet hoe het uitgesproken dient te worden! Ter voorbereiding op je vakantie kun je een taalpakket downloaden zodat je de app ook midden in de rimboe kunt gebruiken :-)

Met de recente update van de Google Translate app zijn er echter een aantal onmisbare features toegevoegd voor de internationale reizigers onder ons. Gebruik je camera om teksten in te scannen door er een foto van te maken. In de app arceer je vervolgens de tekst die je vertaald wil hebben en Google geeft je direct een antwoord terug. Handig als je niet iedere keer aan de serveerster wil vragen wat een bepaald gerecht is!

Deze functie is momenteel beschikbaar in de talen Engels, Spaans, Frans, Italiaans, Portugees, Duits en Russisch. Google is druk bezig met andere talen. In onderstaande GIF zie je duidelijk hoe het werkt.

google translate app klein

Conclusie: Google Translate is een must voor globe-trotters die makkelijk willen communiceren in het buitenland. Helaas is de app nog niet beschikbaar in alle talen, maar het is zeker de moeite waard om de app te installeren op je telefoon of tablet, vooral omdat het niets kost

Tags:

Lees verder

06jul

Mobiel bellen in 1999

Programmamaker en cameraman Frans Bromet interviewde in 1999 diverse mensen over het nut van een mobiele telefoon. In die tijd waren er in ieder dorp meerdere telefooncellen en hadden mensen nog geen idee hoeveel mensen vandaag de dan een mobiele telefoon op zak zouden hebben. Zo’n telefoon is toch helemaal niet nodig?

Ondertussen, 16 jaar later, is een mobiele telefoon / smartphone niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven en het straatbeeld.

nokia 3210De Nokia 3210 was in 1998 één van de eerste telefoons waarmee je kon bellen, sms-en en niet te vergeten ‘Snake’ te spelen :-) Wat als telefoon met spelletjes begon groeide uit naar een kalenderfunctie, notities en een camera. Ondertussen is voor velen het bellen met een smartphone bijzaak geworden in relatie tot alle andere activiteiten waar men een smartphone voor gebruikt.

 

Tags: ,

Lees verder

19mei

20 feiten en tips om te adverteren op Facebook

 

Hoe je het ook wendt of keert, adverteren op Facebook vormt vandaag de dag één van de meest interessante kanalen binnen de online advertising mix. Adverteren op Facebook groeit dus ook in een gestaag tempo. Aan het einde van dit jaar komt zelfs 69% van alle inkomsten voort uit mobiele advertenties. Dit is een gevolg van de mobiele strategie die Facebook enkele jaren geleden inzette, gebaseerd op de groei van mobiel verkeer in relatie tot een afnemend verkeer vanuit desktop.

Lees verder

13mei

Meer rendement uit Google AdWords met 10 tips

google-adwords-rode-achtergrond

In de loop der jaren hebben we een groot aantal AdWords accounts opgezet, in beheer gehad en/of geoptimaliseerd. Grote fouten komen we gelukkig steeds minder tegen omdat het vakgebied volwassener wordt. Een onjuist ingerichte campagne kost bedrijven echter nog steeds teveel. Enerzijds hadden deze kosten beter uitgegeven kunnen worden, anderzijds kan het omzet of kansen kosten gedurende de tijd dat een AdWords campagne níet effectief draait.

Omdat we dagelijks bezig zijn met het optimaliseren van talloze AdWords campagnes hebben we in deze blog de belangrijkste tips samengevat. Gebruik het als checklist voor het beheren van je eigen AdWords campagnes of om de prestaties van je huidige campagnes te beoordelen!

Lees verder

12mei

SSL: wat is het en waarom heb ik het nodig?

securityEen SSL-certificaat zorgt voor een veilige verbinding met je website. Acties zoals online aankopen, financiële transacties of het versturen van persoonsgegevens worden dan beveiligd verstuurd naar servers. Hiermee bevestig je aan bezoekers dat je veilig met hun gegevens omgaat. SSL is dus ook een belangrijk middel om vertrouwen uit te stralen. Een beveiligde verbinding kun je herkennen aan het feit dat de adresbalk begint met https in plaats van http en wordt vaak gekenmerkt door een slotje of een groene balk met daarin de bedrijfsnaam van de eigenaar achter de website.

Daarnaast heeft Google in het najaar van 2014 aangekondigd dat ‘https’ als een factor gaat gelden voor ranking van websites in de zoekresultaten. Ondanks dat de invloed op je ranking hiervan (nog) laag is, geeft Google wel een seintje af naar de volledige internetwereld om het gehele web veiliger te maken. Lees ook het officiële bericht van Google: ‘https as a ranking signal‘.

Lees verder